EPTE.

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende peesproblemen. EPTE is bewezen effectief bij het bevorderen van het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is.

 

Wat is EPTE?

Bij EPTE wordt gebruik gemaakt van stroomgeleiding via een dunne naald die onder echogeleide in de pees wordt ingebracht. Electrolyse stuurt een elektrische lading door het aangedane weefsel precies op de plek waar het nodig is. Dit wekt een fysiologische reactie op welke leidt tot de volgende lokale effecten: er ontstaat zeer lokaal een verhoogde PH-waarde welke de bloedcirculatie verbetert en cellen aanzet tot de aanmaak van nieuwe, trekvaste vezels.

Voor wie?

Onze therapeut bepaald aan de hand van uw verhaal en echografie of EPTE een zinvolle manier s om uw peesklachten te behandelen, dat hangt af van de status van de pees zelf: of deze bijvoorbeeld degeneratief (afnemend in functie), gescheurd of gezond is. EPTE-therapie kan worden toegepast bij onderstaande aandoeningen:

  • Schouder (supra- en infraspinatuspees) klachten

  • Knie (patellapees) klachten

  • Achillespees klachten

  • Voetpijn (fasciïtis plantaris) of hielspoor gerelateerde klachten

  • Tenniselleboog (epicondylitis lateralis) klachten

 ​

Behandeling

Bij de EPTE-behandeling wordt een uiterst dunne (0,3mm) naald onder echogeleide op de aangedane plaats in de pees aangebracht. Vervolgens wordt er gedurende 1 à 2 minuten een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-amperage stroom kan soms wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk. Samen met een specifieke beweging door de naald zelf, veroorzaakt deze stroom ‘lichaamseigen’ chemische en fysiologische veranderingen in de pees.

Een reactie van 1 tot 3 dagen in de vorm van pijntoename, is een normale reactie en geeft aan dat de pees is aangezet tot herstel. Vervolgens wordt er een oefenprogramma gestart. De eerstvolgende EPTE-behandeling kan tussen 5 en 8 dagen weer plaatsvinden.

De beste resultaten worden bereikt door EPTE te combineren met de juiste adviezen en een op maat gemaakt oefenprogramma dat u ook thuis kunt uitvoeren. De combinatie van deze therapieën is belangrijk voor het herstel van de structuur van de pees, waardoor deze meer belasting aankan.

Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan, en zijn er geen pijnklachten meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Gemiddeld genomen zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, die echter niet op de behandeldag uitgevoerd dienen te worden. De behandelde pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

CONTACTGEGEVENS

Adres:

Noordweg 77

2641 ZA Pijnacker 

whatsapp symbool.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

OPENINGSTIJDEN

Maandag:     08.00 - 22.00 uur

Dinsdag:        08.00 - 21.45 uur 

Woensdag:   08.00 - 21.30 uur   

Donderdag:  08.00 - 21.45 uur  

Vrijdag:           08.00 - 21.00 uur

Zaterdag:      08.00 - 13.00 uur 

Zondag:         Gesloten 

LOCATIE GOOGLE MAPS