EPTE.

Wat is EPTE?

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende peesproblemen. Belastingsprikkels komen niet (goed) aan in degeneratieve gedeelten van een pees. EPTE is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling en bevordert hiermee het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is.

Bij EPTE wordt gebruik gemaakt van een stroomgeleiding via een dunne naald die onder echogeleide in de pees wordt ingebracht. Electrolyse stuurt een elektrische lading door het aangedane weefsel precies op de plek waar het nodig is. Dit wekt een fysiologische reactie op welke leidt tot de volgende lokale effecten: er ontstaat hierdoor zeer lokaal een verhoogde PH-waarde, welke de bloedcirculatie verbetert en cellen aanzet tot de aanmaak van nieuwe, trekvaste vezels.

 

Voor wie?

EPTE is goed inzetbaar bij niet onvoldoende en/of niet spontaan genezende peesklachten. Daar waar andere behandelingen onvoldoende resultaat geven, kan EPTE een oplossing zijn. Ook bij peesproblemen die al maanden bestaan is EPTE een effectieve en veilige behandelmethode. 

Onze therapeut bepaald aan de hand van uw verhaal en een echografie of EPTE de beste manier is om uw peesklachten te behandelen. Dat hangt af van de status van de pees zelf en of deze bijvoorbeeld degeneratief (afnemend in functie), gescheurd of gewoon gezond is.

EPTE-therapie kan worden toegepast bij onderstaande aandoeningen:

  • Schouder (Supra- en Infraspinatuspees) klachten

  • Knie (Patellapees) klachten

  • Achillespees klachten

  • Voetpijn (Fasciïtis Plantaris) of hielspoor gerelateerde klachten

  • Tenniselleboog (Epicondylitis Lateralis) klachten

 

Behandeling

Bij de EPTE behandeling wordt een uiterst dunne (0,3mm) naald onder echogeleide op de aangedane plaats in de pees aangebracht. Vervolgens wordt er gedurende 1 à 2 minuten een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-amperage stroom kan soms wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk. Samen met een specifieke beweging door de naald zelf, veroorzaakt deze stroom ‘lichaamseigen’ chemische en fysiologische veranderingen in de pees.

Een reactie van 1 tot 3 dagen in de vorm van pijntoename, is een normale reactie en geeft aan dat de pees is aangezet tot herstel. Vervolgens wordt er een oefenprogramma gestart. De eerstvolgende EPTE behandeling kan tussen 5 en 8 dagen weer plaatsvinden.

De beste resultaten worden bereikt door EPTE te combineren met de juiste adviezen en een op maat gemaakt oefenprogramma dat u ook thuis kunt uitvoeren. De combinatie van deze therapieën is belangrijk voor het herstel van de structuur van de pees, waardoor deze meer belasting aankan.

Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan, en zijn er geen pijnklachten meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Gemiddeld genomen zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, die echter niet op de behandeldag uitgevoerd dienen te worden. De behandelde pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

CONTACTGEGEVENS

Noordweg 77

2641 ZA Pijnacker 

Telefoon: 015-3699710 (ma t/m vr 09.00 - 13.00)

Whatsapp: 06-13389193

E-mail: balie@mtcdeviergang.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag:     07.20 - 22.00 uur

Dinsdag:        07.30 - 22.00 uur 

Woensdag:   07.20 - 18.00 uur   

Donderdag:  07.30 - 22.00 uur  

Vrijdag:           07.30 - 21.00 uur

Zaterdag:      08.00 - 13.00 uur 

Zondag:         Gesloten 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

© 2023 by Medical Clinic. Proudly created with Wix.com

Telefoon: 015-3699710

Whatsapp: 06-13389193