top of page

EPTE.

EPTE (Percutane Electrolyse Therapie) wordt veelvuldig en succesvol

toegepast bij matig en slecht herstellende peesproblemen. EPTE is bewezen

effectief bij het bevorderen van het lichaamseigen herstelvermogen direct op

de plek waar dat nodig is, de pees zelf.

 

Wat is EPTE?

Bij EPTE wordt gebruik gemaakt van stroomgeleiding via een dunne naald die onder echogeleide in de pees wordt ingebracht. Electrolyse stuurt een elektrische lading door het aangedane weefsel precies op de plek waar het nodig is. Dit wekt een fysiologische reactie op welke leidt tot de volgende lokale effecten: er ontstaat zeer lokaal een verhoogde PH-waarde welke de bloedcirculatie verbetert en cellen aanzet tot de aanmaak van nieuwe, trekvaste vezels.

Voor welke klachten?

Onze therapeut bepaald aan de hand van uw verhaal en echografie of EPTE een zinvolle manier s om uw peesklachten te behandelen. Pezen die wij veel behandelen:

  • Schouder (supra- en infraspinatuspees) klachten

  • Knie (patellapees) klachten

  • Achillespees klachten

  • Voetpijn (fasciïtis plantaris) of hielspoor gerelateerde klachten

  • Tenniselleboog (epicondylitis lateralis) klachten

 ​

Behandeling

Bij de EPTE-behandeling wordt een uiterst dunne (0,3mm) naald onder echogeleide op de aangedane plaats in de pees aangebracht. Vervolgens wordt er gedurende 1 à 2 minuten een hele lichte stroom toegepast.

Een reactie van 1 tot 3 dagen in de vorm van pijntoename, is een normale reactie en geeft aan dat de pees is aangezet tot herstel. Vervolgens wordt er een oefenprogramma gestart. De eerstvolgende EPTE-behandeling kan tussen 5 en 8 dagen weer plaatsvinden.

Gemiddeld genomen zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, die echter niet op de behandeldag uitgevoerd dienen te worden. De behandelde pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

Therapeuten die hierin gespecialiseerd zijn: Ruud, Marjolein & Marciano

bottom of page