top of page

Vergoedingen.

Wij hebben zorgcontracten met elke zorgverzekeraar in 2024.

Annuleren van uw afspraak

Mocht u verhinderd zijn voor uw afspraak, verzoeken wij u dit minimaal 24u van tevoren aan te geven, per telefoon, voicemail, mail of whatsapp (06-13389193). Anders zullen wij de voor u gereserveerde tijd in rekening brengen.

Basisverzekering:

Van 0 tot 18 jaar: De eerste 18 behandelingen bij acute klachten worden per indicatie vergoed, de fysiotherapeut bepaald of een klacht medisch in aanmerking komt voor behandeling. Alle behandelingen  bij chronische klachten worden vergoed vanaf behandeling 1. Er wordt GEEN eigen risico gerekend.


Vanaf 18 jaar (volwassenenregeling): vergoeding vanaf behandeling nummer 21 bij chronische klachten. Let echter wel op: zodra u van aanvullend naar basis gaat wordt eerst het eigen risico aangesproken, voordat de basisvergoeding in werking treedt. In 2024 is dit bedrag minimaal 385 euro (zie voor exacte bedragen de website van uw zorgverzekeraar).

Enkele uitzonderingen met speciale gemaximeerde vergoedingen uit de basisverzekering zijn: COPD (afhankelijk van de ernst, een x aantal vergoedingen per kalenderjaar), Claudicatio Intermittens Fontaine 2B (etalagebenen 37x vergoed, eenmalig in een mensenleven, opmaken in 1 kalenderjaar), Knie of Heup artrose (12x vergoed, eenmalig in een mensenleven), post-Covid revalidatie (50x 1e 6 mnd, bij noodzaak verlenging met 6 maanden 50x fysiotherapie)

 

Aanvullende verzekering (AV): (indien afgesloten!)

Van 0 tot 18 jaar: vergoeding vanaf behandeling 19 bij acute klachten, indien de ouders van betreffend kind zelf aanvullend verzekerd zijn. Hiervoor wordt bij een kind 18x uit de basisverzekering vergoed.

Vanaf 18 jaar: vergoeding van alle behandelingen bij acute klachten (zie uw eigen polis voor de hoogte van de vergoeding) en de eerste 20 behandelingen bij chronische fysiotherapeutische klachten zijn verplicht uit de AV of eigen zak a.d.h.v. de lijst Borst, hierna valt de vergoeding in de basisverzekering.

 

Uw eerste afspraak:

Wij declareren bij uw zorgverzekering voor een eerste afspraak standaard een intakecode & een behandelingscode. Dit houdt in dat als u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering heeft ter hoogte van 20 behandelingen, dat er 2 behandelingen van het totaal afgaan. Mocht u dit niet zien zitten of akkoord mee gaan, kunt u natuurlijk altijd kosteloos (tot 24u van tevoren) uw afspraak annuleren.

Bent u niet aanvullend verzekerd, dan zijn de particuliere kosten van een 1e afspraak 95,- euro en vervolgafspraken 45,- euro.

 

Waarom?

Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan reserveren wij altijd 60 min in de agenda voor een 1e afspraak. We zijn tijdens een eerste afspraak namelijk bezig met een anamnese, fysiek onderzoek, een eventueel echografisch onderzoek, eventueel een bewegingsanalyse in de zaal, opstellen van een behandelplan in overleg met u, wij adviseren, maken huiswerkoefeningen, stellen een rapportage op indien nodig naar uw huisarts of uzelf of gaan gelijk aan de slag met de behandeling nadat het onderzoek afgerond is.

 

Daarnaast moeten we altijd uw gegevens en alle medische informatie verwerken in een dossier, die we verplicht 15 jaar moeten bewaren volgens de huidige wetgeving, wat tijd in beslag neemt.

In het kader van de wet "Fraudebestrijding zorgverzekeringswetten en identificatieplicht verzekerden", is het noodzakelijk dat u zich kunt legitimeren bij uw (eerste) afspraak. Personeel van MTC de Viergang kan bij uw afspraak dus vragen naar een vorm van identificatie (ID kaart, Paspoort of Rijbewijs).

Echogeleide infiltraties

Wij werken samen met twee huisartsen uit Pijnacker en een basisarts uit het Reinier de Graaf om echogeleide infiltraties uit te voeren, indien nodig, bij onze patiënten. De unieke samenwerking wordt gedeeltelijk gedekt door de huisartsenbasiszorg zonder eigen risico en gedeeltelijk gedekt door uw eigen aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Voor een echogeleide infiltratie/injectie rekenen wij standaard 2 behandelingen of 95,- euro.

Wat te doen als uw behandelingen niet of onvoldoende vergoed worden?

U hebt dan de keuze uit een aantal oplossingen:

  • U stopt met de behandeling en accepteert een restklacht.

  • U gaat door met de behandeling en betaalt de behandelingen (45,00 euro per vervolgbehandeling) zelf.

  • U gaat als uw behandelingen niet meer vergoed worden verder met ons product FysioFit*

  • U maakt al snel na de start van uw behandeling een combinatie van behandelingen en FysioFit*, waarmee u uw aantal vergoede behandelingen verspreid over een langere periode.

 

* Trainen in abonnementsvorm (FysioFit), waarbij u dezelfde oefeningen doet als dat u tijdens uw behandeling deed. Echter nu worden er meerdere mensen tegelijkertijd begeleid door één van onze FysioFit begeleiders onder supervisie van de dienstdoende fysiotherapeut. U wordt dus niet meer 1-op-1 begeleid, maar wordt nog wel gecorrigeerd als dat nodig is en u kunt uw eventuele complexere vragen stellen aan de begeleidende fysiotherapeut. U kunt alleen maar naar FysioFit overstappen of combinatietraject inzetten als de fysiotherapeut ermee instemt.

 

Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden bij uzelf in rekening gebracht. Zie onze tarieven.

bottom of page