Vergoedingen.

Wij hebben zorgcontracten met elke zorgverzekeraar in 2021.

 

Basisverzekering:

Tot 18 jaar: vergoeding van de eerste 18 behandelingen bij acute klachten, per indicatie en alle behandelingen bij chronische klachten.
Vanaf 18 jaar: vergoeding vanaf behandeling nummer 21 bij chronische klachten. Let echter wel op: zodra u van aanvullend naar basis gaat wordt eerst het eigen risico aangesproken, voordat de basisvergoeding in werking treedt. In 2021 is dit bedrag minimaal 385 euro (zie voor exacte bedragen de website van uw zorgverzekeraar).

Enkele uitzonderingen met speciale gemaximeerde vergoedingen uit de basisverzekering zijn: COPD (afhankelijk van de ernst, een x aantal vergoedingen per kalenderjaar), Claudicatio Intermittens Fontaine 2B (etalagebenen 37x vergoed, eenmalig in een mensenleven, opmaken in 1 kalenderjaar), Knie of Heup artrose (12x vergoed, eenmalig in een mensenleven), post-Covid revalidatie (50x 1e 6 mnd, bij noodzaak verlenging met 6 maanden 50x fysiotherapie)

 

Aanvullende verzekering (AV):

Tot 18 jaar: vergoeding vanaf behandeling 19 bij acute klachten, indien de ouders van betreffend kind zelf aanvullend verzekerd zijn. Hiervoor wordt bij een kind 18x uit de basisverzekering vergoed.

Vanaf 18 jaar: vergoeding van alle behandelingen bij acute klachten (zie uw eigen polis voor de hoogte van de vergoeding) en de eerste 20 behandelingen bij chronische fysiotherapeutische klachten zijn verplicht uit de AV of eigen zak a.d.h.v. de lijst Borst, hierna valt de vergoeding in de basisverzekering.

 

Uw eerste afspraak:

Wij declareren bij uw zorgverzekering voor een eerste afspraak standaard een intakecode & een behandeling. Dit houdt in dat als u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering heeft ter hoogte van 20 behandelingen, dat er 2 behandelingen van het totaal afgaan. Mocht u dit niet zien zitten of akkoord mee gaan, kunt u natuurlijk altijd kosteloos (tot 24u van tevoren) uw afspraak annuleren.

Bent u niet aanvullend verzekerd, dan zijn de particuliere kosten van een 1e afspraak 80,50 euro en vervolgafspraken 38,- euro.

 

Waarom?

Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan reserveren wij altijd 60 min in de agenda voor een 1e afspraak. We zijn tijdens een eerste afspraak namelijk bezig met een anamnese, fysiek onderzoek, een eventueel echografisch onderzoek, eventueel een bewegingsanalyse in de zaal, opstellen van een behandelplan in overleg met u, wij adviseren, maken huiswerkoefeningen, stellen een rapportage op indien nodig naar uw huisarts of uzelf of gaan gelijk aan de slag met de behandeling nadat het onderzoek afgerond is.

 

Daarnaast moeten we altijd uw gegevens en alle medische informatie verwerken in een dossier, die we verplicht 15 jaar moeten bewaren volgens de huidige wetgeving, wat tijd in beslag neemt.

In het kader van de wet "Fraudebestrijding zorgverzekeringswetten en identificatieplicht verzekerden", is het noodzakelijk dat u zich kunt legitimeren bij uw (eerste) afspraak. Personeel van MTC de Viergang kan bij uw afspraak dus vragen naar een vorm van identificatie (ID kaart, Paspoort of Rijbewijs).

 

Wat te doen als uw behandelingen niet of onvoldoende vergoed worden?

U hebt dan de keuze uit een aantal oplossingen:

  • U stopt met de behandeling en accepteert een restklacht.

  • U gaat door met de behandeling en betaalt de behandelingen (38,- euro per vervolgbehandeling) zelf.

  • U gaat als uw behandelingen niet meer vergoed worden verder met ons product FysioFit*

  • U maakt al snel na de start van uw behandeling een combinatie van behandelingen en FysioFit*, waarmee u uw aantal vergoede behandelingen verspreid over een langere periode.

 

* Trainen op abonnement (FysioFit), waarbij u dezelfde oefeningen doet als dat u tijdens uw behandeling deed. Echter nu worden er meerdere mensen tegelijkertijd begeleid dan dat u gewend bent door één van onze FysioFit begeleiders onder supervisie van de dienstdoende fysiotherapeut. U wordt dus niet meer 1-op-1 begeleid, maar wordt nog wel gecorrigeerd als dat nodig is en u kunt uw eventuele complexere vragen stellen aan de begeleidende fysiotherapeut.

 

Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden bij uzelf in rekening gebracht. Zie onze tarieven.