(Sport)fysiotherapie.

Onze praktijk beschikt over een ruime oefenzaal met een groot assortiment moderne en functionele trainingsapparatuur. Wij maken veel gebruik van deze zaal om onze patiënten actief te begeleiden (en testen) gedurende hun revalidatietraject.

Stabiliteit, spierkracht, conditie, alles kan bij ons optimaal getraind worden. Wij vinden het hierbij belangrijk u te helpen op een gezonde, verantwoorde manier. Bewustwording van houding en lichaamsgevoel speelt daarin een grote rol. 

 

Voor wie

 • Totale heup- of knieprothese

 • Voorste kruisband en/of meniscus operatie

 • Schouder-, rug- of enkeloperatie

 • Longklachten (COPD)

 • Hartklachten (Hartfalen, bypassoperatie)

 • Vaatklachten (Claudicatio Intermittens)

 • Rugklachten

 • Sportklachten

 • Motorische problemen (balans, coördinatie)

De zaaltraining

Uw behandelend fysiotherapeut begeleidt u tijdens deze zaaltrainingen. Hij of zij zal met u de oefeningen doorlopen, uitleg geven en indien nodig bijsturen. U krijgt van uw therapeut informatie over de duur van het revalidatietraject en ook over de opbouw in het schema. De therapeut zal uw oefenschema zodanig opbouwen dat u op een verantwoorde manier zo snel mogelijk uw doelen kunt behalen. Onze zaaltrainingen duren maximaal één uur. Afhankelijk van uw belastbaarheid kan het zijn dat er voor een kortere behandelsessie wordt gekozen. 

 

Er is een omkleedruimte (met douches) binnen ons centrum aanwezig, waar u uw kleding en waardevolle spullen in een kluisje veilig kunt achterlaten. Let op; neem aub. zelf een slotje mee voor de kluisjes.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op gezondheidsproblemen waarbij sport een onderdeel van de hulpvraag is. De sportfysiotherapeut maakt gebruik van gespecialiseerde kennis en vaardigheden vanuit de sportmedische wetenschap, trainingsleer en inspanningsfysiologie. Het doel van de sportfysiotherapeut is om middels sportspecifieke analyses en sportspecifieke interventies, een snelle, maar op een verantwoorde manier, terugkeer in de sport mogelijk te maken.

 

Doelgroep

De sportfysiotherapeut staat klaar voor sporters van alle leeftijden en verschillende sportniveaus, van recreatief tot competitieniveau. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut ondersteuning bieden voor mensen die willen starten met sporten, maar niet goed weten hoe ze dit op een verantwoorde manier kunnen bewerkstelligen.

 

Preventieve zorg

Naast de zorg voor sporters met sportblessures, zal de sportfysiotherapeut zich bezighouden met geïndiceerde preventieve zorg. Het doel van deze preventieve zorg is om het ontstaan van ziekte of verdere gezondheidsschade te voorkomen.

CONTACTGEGEVENS

Adres:

Noordweg 77

2641 ZA Pijnacker 

whatsapp symbool.png
 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter

OPENINGSTIJDEN

Maandag:     08.00 - 22.00 uur

Dinsdag:        08.00 - 21.45 uur 

Woensdag:   08.00 - 21.30 uur   

Donderdag:  08.00 - 21.45 uur  

Vrijdag:           08.00 - 21.00 uur

Zaterdag:      08.00 - 13.00 uur 

Zondag:         Gesloten 

LOCATIE GOOGLE MAPS