Huisregels fysiotherapie.

Wij vragen uw aandacht voor het volgende: In het Medisch Trainingscentrum de Viergang gelden bepaalde huisregels.  Wij zien er op toe dat onze huisregels worden nageleefd.

Betaling

 • Het is afhankelijk van de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering welke vormen van behandeling/begeleiding vergoed worden en in welke mate. Kijk uw polis er goed op na, eventueel kunt u ook kijken op www.fysiovergoeding.nl. Wij hebben per 2021 met alle zorgverzekeraars 1 of meerjarige contracten gesloten.

 • Wanneer we, om welke reden dan ook, uw nota niet vergoed krijgen door de zorgverzekeraar, wordt deze naar u persoonlijk toe gestuurd. Dit kan per post of per mail zijn.

 • U blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen.

Afspraken

 • Wanneer u zich aanmeldt, volgt altijd een intake/onderzoek/behandeling/advies en of huiswerkoefeningen/rapportage. We gaan er van uit dat u uw behandelaar / begeleider naar waarheid inlicht over voor uw behandeling / begeleiding relevante zaken.

 • Een afspraak en/of voor u gereserveerde tijd, minder dan 24 uur van tevoren afgezegd, wordt bij u in rekening gebracht. Tijdig afzeggen op het antwoordapparaat of via de mail (balie@mtcdeviergang.nl) of via whatsapp (06-13389193) is afdoende. (in coronatijden is dit voor ziekmeldingen m.b.t. corona tijdelijk niet van toepassing, zie hier voor meer info!)

 • Wanneer u meer dan 15 minuten te laat komt voor uw afspraak, kunnen we u helaas niet meer helpen. De voor u gereserveerde tijd wordt echter wel in rekening gebracht.

 

Uw eerste afspraak:

 • Wij declareren bij uw zorgverzekering voor een eerste afspraak standaard een intakecode & een behandeling. Dit houdt in dat als u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering heeft ter hoogte van 20 behandelingen, dat er 2 behandelingen van het totaal afgaan. Als u geen aanvullende polis heeft, maar u wil toch een afspraak maken dan kost de 1e afspraak 80,50,- euro en voor een vervolgafspraak 38,- euro. Onafhankelijk van de hoeveelheid tijd die u bij uw fysiotherapeut bent.

 • Mocht u dit niet zien zitten of akkoord mee gaan, kunt u natuurlijk altijd kosteloos (tot 24u van tevoren) uw afspraak annuleren. Waarom? Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan reserveren wij altijd 60 min in de agenda voor een 1e afspraak. We zijn tijdens een eerste afspraak namelijk bezig met een anamnese, fysiek onderzoek, een eventueel echografisch onderzoek, eventueel een bewegingsanalyse in de zaal, opstellen van een behandelplan in overleg met u, wij adviseren, maken huiswerkoefeningen, stellen een rapportage op indien nodig naar uw huisarts of uzelf of gaan gelijk aan de slag met de behandeling nadat het onderzoek afgerond is. Daarnaast moeten we altijd uw gegevens en alle medische informatie verwerken in een dossier, die we verplicht 15 jaar moeten bewaren volgens de huidige wetgeving, wat tijd in beslag neemt.

 • In het kader van de wet "Fraudebestrijding zorgverzekeringswetten en identificatieplicht verzekerden", is het noodzakelijk dat u zich kunt legitimeren bij uw (eerste) afspraak. Personeel van MTC de Viergang kan bij uw afspraak dus vragen naar een vorm van identificatie (ID kaart, Paspoort of Rijbewijs).

 

Hygiëne

 • Wij vinden het belangrijk dat de zaal schoon blijft, zodat het voor iedereen prettig blijft om te revalideren hier. Neemt u dan gaarne ook een handdoek en een bidon mee als u komt trainen. Reinig de gebruikte apparatuur of materialen (papieren doekjes & desinfectant hangt aan de pilaar bij de balie).

 • U dient in sportkleding en met binnen sportschoenen te trainen. Kom omgekleed naar uw afspraak, de kleedkamers zijn al een tijd dicht ivm corona.

 • Wij zijn bij vermissing van uw persoonlijke spullen niet aansprakelijk, u blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor uw spullen.

 

Veiligheid

 • Onze zaalruimtes en trap zijn voor uw en onze veiligheid voorzien van beveiligingscamera’s. In verband met de privacy zijn de behandelkamers natuurlijk niet voorzien van een camera.

 • De ruimte achter de balie is alleen toegankelijk voor medewerkers van het MTC. Ze zijn te herkennen aan de rode bedrijfskleding.

 

Privacy

 • We bespreken uw en andermans problematiek niet met derden. De in de zaal aanwezige computers zijn NIET bedoeld voor privégebruik door onze patiënten/cliënten. Alle computers vergrendelen zich automatisch na enkele minuten. De therapeut stelt de pc’s met revalidatie games zelf in voor uw oefeningen.

 • Begeleiders van patiënten/cliënten worden verzocht in de squashruimte of wachtruimte te wachten. Dit in verband met de privacy van de bij andere bij ons trainende patiënten.

 • Tijdelijk gesloten gedurende de coronacrisis!  Als u uw kinderen mee brengt, kunt u ’s ochtends (09.00-11.45) gratis gebruik maken van de kinderopvang op de eerste etage tegenover de fitness van de Viergang.  De opvang is voor kinderen van 0 t/m 5 jaar. U kunt bij onze balie een kaartje krijgen. Voor actuele openingstijden kunt u de website van de Viergang bezoeken (https://viergang.nl/kinderoppas/).