Onze Privacy Policy

MTC de Viergang hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy

willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

 

Wij doen er zo veel mogelijk aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met uw

persoonsgegevens. MTC de Viergang houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving,

waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG; nieuwe Europese Privacy wetgeving die 25-05-2018 van kracht is geworden). 

 

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy. Zie rood kopje: ‘verwerking van persoonsgegevens van patiënten of cliënten.’;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Wij vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt (denk hierbij aan onze nieuwsbrief, huiswerkoefeningen of afspraak herinneringen);
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

 

Als MTC de Viergang zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw (medische) persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via Ruud@mtcdeviergang.nl of u kunt ons bellen op 015-3699710 (vaste lijn) of 06-13389193 (praktijkmobiel).

 

Verwerking van persoonsgegevens van Patiënten of cliënten (uw dossier)

 

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door MTC de Viergang verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • (Medische) Patiëntgegevens vastleggen ten behoeve van behandelproces;
  • Cliëntgegevens vastleggen t.b.v. (medische) training;
  • E-mailadresgegevens vastleggen t.b.v. agendering van afspraken, het versturen van onze nieuwsbrieven, het versturen van medische vragenlijsten t.b.v. het behandelproces en het versturen van enquêtes door de zorgverzekeraar over de kwaliteit van onze zorg.
  • Mobiele telefoongegevens vastleggen t.b.v. agendering van afspraken, het versturen van afspraakherinneringen, onze afsprakenapp en onze huiswerkoefeningen app.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De behandelovereenkomst of trainingsabonnement;

 

Regels, plichten en privacy omtrent uw behandeldossier:

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw zorgverlener een dossier aanlegt. Dit is ook een wettelijke plicht. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn. Uw behandelende fysiotherapeut verwerkt bijvoorbeeld gegevens van een huisarts en/of specialist of andere paramedici (denk bijv. aan een podoloog).

 

Medewerkers van MTC de Viergang doen hun best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij:

  • Zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens;
  • Onbevoegden geen toegang geven tot uw gegevens.

De zorgverleners en (financiële) administratiepersoneel die rechtstreeks bij uw behandeling betrokken zijn, hebben toegang tot de gegevens in uw dossier die noodzakelijk zijn voor het vervullen van hun taak. Deze medewerkers hebben of beroepsgeheim of hebben een geheimhoud clausule getekend.

 

De gegevens uit uw dossier kunnen voor de volgende doelen gebruikt worden:

  • Informeren van andere paramedici na uw schriftelijke eenmalige toestemming en/of informeren van uw huisarts en/of specialist in het ziekenhuis (hier is alleen mondeling toestemming voor nodig);
  • Wanneer er door ziekte patiënten moeten worden waargenomen en/of moeilijke casussen tussen zorgverleners worden overlegd in onze praktijk;
  • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie.

Uw toestemming is niet nodig als gegevens worden gebruikt die niet tot u herleidbaar zijn (geanonimiseerde gegevens).


Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan MTC de Viergang de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam; Tussenvoegsel; Geslachtsnaam; Achternaam partner; (Zakelijk) Telefoonnummer; (Zakelijk) E-mailadres; Geslacht; Geboortedatum; Gezondheidsgegevens; Verzekeringsgegevens; BSN; ID of paspoortnummer; Adres; Postcode; Woonplaats; Huisarts.

 

Uw persoonsgegevens worden door MTC de Viergang opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst. 15 jaar bewaartermijn conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

 

Verwerking van persoonsgegevens van Zorgverleners

 

Persoonsgegevens van zorgverleners worden door MTC de Viergang verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Uitwisselen van patiëntgegevens t.b.v. de behandeling.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Verwijzing;

 

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan MTC de Viergang de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam; Tussenvoegsel; Achternaam; E-mailadres; Telefoon; AGB code; Adres; Postcode; Woonplaats; Zorgmail; Welke instelling u werkt (ziekenhuis, huisartsenpraktijk, etc).

 

Uw persoonsgegevens worden door MTC de Viergang opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst van de patiënt. 15 jaar bewaartermijn conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

 

Verwerking van persoonsgegevens van Medewerkers

Persoonsgegevens van Medewerkers worden door MTC de Viergang verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Uitvoering geven aan de arbeidsovereenkomst.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De arbeidsovereenkomst.

 

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan MTC de Viergang de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam; Tussenvoegsel; Achternaam; Adres; Woonplaats; AGB-nummer; BIG-nummer; Telefoonnummer; E-mailadres; Geboortedatum; Salarisgegevens; Kopie ID; BSN-nummer; Bankgegevens; Bedrijfsfoto van werknemer;

 

Uw persoonsgegevens worden door MTC de Viergang opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men een arbeidsovereenkomst heeft en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar.
  • Solliciteert u bij ons, dan bewaren wij maximaal 4 weken na het gesprek uw persoonsgegevens. Tenzij u aan ons vraagt of wij uw persoonsgegevens willen bewaren met het oog op het ontstaan van een nieuwe baan, dan bewaren wij uw gegevens maximaal 1 jaar.
  • Heeft u bij ons stage gelopen, dan bewaren wij redelijkerwijs uw gegevens voor maximum 2 jaar.

 

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

 

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de (financiële) administratie; Syfers en People&Payment
  • Het verzorgen van nieuwsbrieven (Phytalis);
  • Het verzorgen van medische vragenlijsten via een beveiligde omgeving (Intramed);
  • Het verzorgen van de uitvraag van patiënttevredenheidsonderzoeken (via de zorgverzekeraars);
  • Het verzorgen van het versturen van medische rapportages naar patiënten, individuele (para) medische zorgverleners via een beveiligde omgeving (Zivver).
  • Het bewaren/opbouwen van uw behandeldossier binnen het beveiligde softwareprogramma Intramed Online.

 

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

 

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

 

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor (fysieke) mondelinge toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger. Bij het versturen van rapportages en/of echobeelden naar andere (para) medici zullen wij schriftelijk toestemming vragen om dit via het beveiligde sofwareprogramma Zivver te voltooien.

 

Bewaartermijn

MTC de Viergang bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Zie individueel bij de rode kopjes hoelang de gegevens worden bewaard.

 

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

  • Alle personen die namens MTC de Viergang van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.
  • We hanteren een dubbele gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten; deze back-ups zijn beveiligd en liggen achter slot en grendel.
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens

 

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Wel hebben we zoals hierboven beschreven een medische bewaarplicht, mocht u verzoek doen tot verwijdering, dan wordt uw dossier uit alle actieve registers gehaald.

Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren en een schriftelijke verklaring te ondertekenen voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

 

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Voor het meldpunt datalekken of het melden van een klacht over ons aan de KNGF klik hier.

 

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

 

Contactgegevens

MTC de Viergang

Noordweg 77

2641 ZA

Pijnacker

balie@mtcdeviergang.nl

 

Deze policy is van kracht vanaf 4-6-18.