Huisregels Fysiotherapie

* Aangepast per 01/04/2018

 

Afspraken

Wanneer u zich aanmeldt, volgt altijd een intake. We gaan er van uit dat u uw behandelaar / begeleider naar waarheid inlicht over voor uw behandeling / begeleiding relevante zaken.

Een afspraak en/of voor u gereserveerde tijd, minder dan 24 uur van tevoren afgezegd, wordt bij u in rekening gebracht. Tijdig afzeggen op het antwoordapparaat, via de mail (balie@mtcdeviergang.nl) of whatsapp (06-13389193)  is afdoende.

Wanneer u meer dan 15 minuten te laat komt voor uw afspraak, kunnen we u helaas niet meer helpen. De voor u gereserveerde tijd wordt echter wel in rekening gebracht bij u zelf en niet bij de zorgverzekeraar. Wanneer uw behandelaar/begeleider nog bezig is, kunt u wachten in het zitje bij de balie (voor afspraken in de zaal) of bij de stoelen voor de balie (voor afspraken op de bank).

Hygiëne

Wij vinden het belangrijk dat de zaal schoon blijft, zodat het voor iedereen prettig blijft om te revalideren hier. Neemt u dan gaarne ook een handdoek en een bidon mee als u komt trainen. Reinig zo nodig de gebruikte apparatuur of materialen (papieren doekjes & desinfectant hangt aan de pilaar bij de balie).

U dient in sportkleding en met binnen sportschoenen te trainen. Omkleden graag in de kleedkamers bij de squashbanen (dames beneden, heren boven). Hier kan ook gedoucht worden, laat waardevolle spullen niet achter in deze kleedkamers.

Voor het nuttigen van eet- en drinkwaren kunt u terecht in het sporthalrestaurant; aan het einde van de gang links. Het is wel toegestaan water te vullen, bij de hoofdingang staat een watertank.

Veiligheid

Kleding, schoenen en tassen in de kleedkamers achterlaten; anders wordt onze zaal wel erg vol, deze ruimte hebben we nodig om te oefenen. Voor uw kostbaarheden hebben we twee opberg boxen in de zaal achter de balie. Wij zijn bij vermissing van uw persoonlijke spullen hier niet aansprakelijk voor, u blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor uw spullen. Onze zaalruimte zijn voor uw en onze veiligheid voorzien van beveiligingscamera’s. I.v.m. de privacy zijn de behandelkamers natuurlijk niet voorzien van een camera.

De ruimte achter de balie is alleen toegankelijk voor medewerkers van het MTC. De klimaatbeheersing van de oefenzaal wordt gecoördineerd door de verantwoordelijke fysiotherapeut. Het is niet de bedoeling dat u de thermostaatknoppen, ramen, deuren of luchtroosters aanraakt of open zet.

Privacy

We bespreken uw en andermans problematiek niet met derden. De in de zaal aanwezige computers zijn NIET bedoeld voor privégebruik door onze patiënten/cliënten. De therapeut stelt de pc’s met revalidatie games zelf in voor uw oefeningen.

Begeleiders van patiënten/cliënten worden verzocht in het sporthalrestaurant (einde van de gang links) te wachten. Dit i.v.m. de privacy van de bij ons trainende patiënten.

Als u uw kinderen mee brengt, kunt u ’s ochtends (09.00-11.45) gratis gebruik maken van de kinderopvang op de eerste etage tegenover de fitness van de Viergang. De opvang is voor kinderen van 0 t/m 5 jaar. U kunt bij onze balie een kaartje krijgen.

Betaling

Het is afhankelijk van de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering welke vormen van behandeling/begeleiding vergoed worden en in welke mate. Kijk uw polis er goed op na, eventueel kunt u ook kijken op www.fysiovergoeding.nl

Wanneer we, om welke reden dan ook, uw nota niet vergoed krijgen door de zorgverzekeraar, wordt deze naar u persoonlijk gezonden. U blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor betaling van onze nota’s.

 

Onze privacy policy vindt u hier terug