Huisregels Fysiotherapie

* Aangepast per 01/06/2019

 

HUISREGELS MTC DE VIERGANG

Afspraken
Wanneer u zich aanmeldt, volgt altijd een intake/onderzoek/behandeling/advies. We gaan er van uit dat u uw behandelaar / begeleider naar waarheid inlicht over voor uw behandeling / begeleiding relevante zaken.

Een afspraak en/of voor u gereserveerde tijd, minder dan 24 uur van tevoren afgezegd, wordt bij u in rekening gebracht. Tijdig afzeggen op het antwoordapparaat of via de mail (balie@mtcdeviergang.nl) of via whatsapp (06-13389193) is afdoende.

Wanneer u meer dan 15 minuten te laat komt voor uw afspraak, kunnen we u helaas niet meer helpen. De voor u gereserveerde tijd wordt echter wel in rekening gebracht bij uzelf en niet bij de zorgverzekeraar.

Wanneer uw behandelaar/begeleider nog bezig is, kunt u wachten in het zitje bij de secundaire ingang via de Squash (voor afspraken in de zaal) of bij de stoelen voor de balie bij de hoofdingang (voor afspraken in de behandelkamers).

 

Uw eerste afspraak:

Wij declareren bij uw zorgverzekering voor een eerste afspraak standaard een intakecode & een behandeling. Dit houdt in dat als u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering heeft ter hoogte van 20 behandelingen, dat er 2 behandelingen van het totaal afgaan. Mocht u dit niet zien zitten of akkoord mee gaan, kunt u natuurlijk altijd kosteloos (tot 24u van tevoren) uw afspraak annuleren.

Waarom? Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan reserveren wij altijd 60 min in de agenda voor een 1e afspraak. We zijn tijdens een eerste afspraak namelijk bezig met een anamnese, fysiek onderzoek, een eventueel echografisch onderzoek, eventueel een bewegingsanalyse in de zaal, opstellen van een behandelplan in overleg met u, wij adviseren, maken huiswerkoefeningen, stellen een rapportage op indien nodig naar uw huisarts of uzelf of gaan gelijk aan de slag met de behandeling nadat het onderzoek afgerond is. Daarnaast moeten we altijd uw gegevens en alle medische informatie verwerken in een dossier, die we verplicht 15 jaar moeten bewaren volgens de huidige wetgeving, wat tijd in beslag neemt.

 

Hygiëne
Wij vinden het belangrijk dat de zaal schoon blijft, zodat het voor iedereen prettig blijft om te revalideren hier. Neemt u dan gaarne ook een handdoek en een bidon mee als u komt trainen. Reinig zo nodig de gebruikte apparatuur of materialen (papieren doekjes & desinfectant hangt aan de pilaar bij de balie).

U dient in sportkleding en met binnen sportschoenen te trainen. Omkleden graag in de kleedkamers bij de squashbanen (dames beneden, heren boven). Hier kan ook gedoucht worden, laat waardevolle spullen niet achter in deze kleedkamers.

Voor uw kostbaarheden hebben we twee opberg boxen in de zaal achter de balie. Wij zijn bij vermissing van uw persoonlijke spullen hier niet aansprakelijk voor, u blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor uw spullen.

Voor het nuttigen van eet- en drinkwaren kunt u terecht in het sporthalrestaurant; aan het einde van de gang links. Het is wel toegestaan water te vullen, bij de hoofdingang staat een watertank.

 

Veiligheid
Kleding, schoenen en tassen graag in de kleedkamers achterlaten; anders wordt onze zaal wel erg vol, deze ruimte hebben we nodig om te oefenen.

Onze zaalruimtes en trap zijn voor uw en onze veiligheid voorzien van beveiligingscamera’s. In verband met de privacy zijn de behandelkamers natuurlijk niet voorzien van een camera.

De ruimte achter de balie is alleen toegankelijk voor medewerkers van het MTC. Ze zijn te herkennen aan de kleding met het logo van het MTC erop.

De klimaatbeheersing van de oefenzaal wordt gecoördineerd door de verantwoordelijke fysiotherapeut. Het is niet de bedoeling dat u de thermostaatknoppen, ramen, deuren of luchtroosters aanraakt of open zet.

 

Privacy
We bespreken uw en andermans problematiek niet met derden. De in de zaal aanwezige computers zijn NIET bedoeld voor privégebruik door onze patiënten/cliënten. Alle computers vergrendelen zich automatisch na enkele minuten. De therapeut stelt de pc’s met revalidatie games zelf in voor uw oefeningen.

Begeleiders van patiënten/cliënten worden verzocht in het sporthalrestaurant (einde van de gang links) te wachten. Dit in verband met de privacy van de bij ons trainende patiënten.

Als u uw kinderen mee brengt, kunt u ’s ochtends (09.00-11.45) gratis gebruik maken van de kinderopvang op de eerste etage tegenover de fitness van de Viergang.  De opvang is voor kinderen van 0 t/m 5 jaar. U kunt bij onze balie een kaartje krijgen. Voor actuele openingstijden kunt u de website van de Viergang bezoeken (https://viergang.nl/kinderoppas/)

 

Betaling
Het is afhankelijk van de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering welke vormen van behandeling/begeleiding vergoed worden en in welke mate. Kijk uw polis er goed op na, eventueel kunt u ook kijken op www.fysiovergoeding.nl

Wanneer we, om welke reden dan ook, uw nota niet vergoed krijgen door de zorgverzekeraar, wordt deze naar u persoonlijk gezonden. U blijft ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen.

 

Onze privacy policy vindt u hier terug