Het laatste nieuws

Fysieke activiteit helpt hersenen stress te verlagen
30-08-2019
Een onderzoeksteam van de Princeton University (USA) heeft ontdekt dat fysieke activiteit het brein reorganiseert. Daardoor worden stressprikkels verlaagd en krijgt gevoel van onrust minder invloed op normale hersenfuncties.
Eindelijk is het zo ver, de fysiotherapie master Oncologie!!
27-08-2019
De master oncologie is een driejarige opleiding bij Avans+ waar ik met groot enthousiasme aan ga beginnen in september dit jaar. Tijdens de master word ik opgeleid om oncologie patiënten met complexe problematiek echt iets te kunnen bieden. Ik vind het mooi om in zo'n levensveranderende situatie de beste zorg te mogen leveren en er echt voor iemand te zijn op dat moment in zijn/haar leven. ~ Ellen Boes
Vijf tips om (weer) te sporten
26-08-2019
De vakantie weer voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer van toepassing. Dan wordt het ook weer tijd om weer te gaan sporten? Dit jaar beginnen we ermee! We geven u vijf tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature geen sportman of -vrouw bent. Maar allereerst waarom.
Mythes rond artrose
25-08-2019
Rondom artrose bestaan veel mythes en verkeerde aannames. Dat leidt vaak tot beperkt resultaat bij het omgaan met artrose. Vanuit de wetenschap en de praktische ervaring ontkracht we 4 veelgehoorde mythen.