MTC VOOR FYSIEKE AFSPRAKEN TOT NADERE ORDE HELAAS GESLOTEN..

 

Het doet ons pijn en moeten dan ook met een bedroefd gevoel u, uit noodzaak, mededelen dat wij vanaf 27 maart géén fysieke afspraken meer zullen maken met onze patiënten. 

Na de nieuwe maatregelen, bindende adviezen van onze branchevereniging en intern overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat we het niet veilig genoeg meer vinden om fysieke afspraken te blijven maken. Vanaf nu zullen we in deze crisis alleen nog telefonisch en digitaal werken (waar mogelijk natuurlijk). Dit betekent dat alle echo, bank, dry needling en revalidatie/train afspraken op MTC de Viergang komen te vervallen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hoe nu verder?

We hebben een inhaalslag gemaakt qua onze digitale mogelijkheden de laatste anderhalve week. Gelukkig hadden wij al veel van deze infrastructuur klaarliggen en heeft het alleen een update nodig gehad, zodat wij ook vanuit huis kunnen werken om jullie toch van afstand te kunnen blijven helpen waar nodig.

 

We maken de laatste anderhalve week meer dan normaal gebruik van huiswerkschema's via onze MijnZorgApp. We bellen veel om telefonisch in contact te blijven met onze patiënten en sinds kort hebben we ook de mogelijkheid om te videobeeldbellen via de MijnZorgApp of via Qualiview.

 

Waar nodig hebben we huiswerkschema's hardcopy's en oefenmateriaal in het dorp rond gebracht (denk aan weerstandsbanden, egels, bloeddrukmeters, etc.). Mocht u dit ook graag willen geef dit dan aan ons aan.

 

De meeste (chronische) patiënten hadden al geen fysieke afspraken meer staan, deze groep mensen blijven wij (waar nodig) wekelijks/2-wekelijks volgen met telefoontjes, videobellen of updates in huiswerkschema's, de NZA en de zorgverzekeraars hebben de voorwaarden voor digitale consulten flink verruimd. Dit betekent dat dit gewoon gerekend wordt als fysiotherapie (natuurlijk moet er wel inhoudelijk gecommuniceerd worden en is een telefoontje van 30 sec geen consult waard). Dit schatten onze fysio's op inhoudelijke gronden in en niet uit geldoverwegingen. Wij rekenen dit dus alleen als wij dat fysiotherapeutisch inhoudelijk terecht vinden.

 

Tijdens de crisis

We blijven iedereen die dat nodig heeft bijstaan tijdens deze crisis. Dit betekent dat we jullie wekelijks telefonisch/digitaal bij blijven staan, indien gewenst. De overige tijd wordt door ons team benut om: 

 

* Met de leerstof die ze van Ruud krijgen (echografie, dry needling, EPTE en andere nuttige zaken) aan de slag te gaan

* Zelfstudie onderwerpen naar eigen keuze te updaten

* Het pand grondig schoon te maken en te verbeteren (waar nodig). 

* Het beantwoorden van alle mail, voicemail, whatsappjes (dagelijks). U kunt als patiënt dus gewoon dagelijks bellen (spreek de voicemail alsjeblief in), mailen en appen als je vragen hebt of dat je updates/hulp wil van onze fysio's.

 

 

We zien jullie graag in de toekomst weer op de praktijk

We hopen jullie weer spoedig op de praktijk te zien als alles weer veilig en verantwoord is. Voor nu stay safe, healthy en minimaliseer je sociale contacten waar mogelijk. Blijf wel op elkaar en je kwetsbare mensen in je omgeving letten en blijf in beweging. Stilstaan is achteruitgaan!!

 

Met sportieve en vriendelijke groet namens het hele Team,

Ruud, Koen, Gwen, Marjolein, Robert, Brian, Daan, Ellen, Dennis, Dylan, Janneke, Thijmen en Gabriëlla. 

Virus.jpg