Met een EPTE® behandeling kunnen we zelfs de meest hardnekkige peesproblemen herstellen!

Heb je chronische peesklachten?  Last van je Achillespees, Tenniselleboog, Hielspoor, Kniepees, Schouderpezen

of je liesblessure? En alles al geprobeerd. En nog steeds klachten? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor je.

De meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen.

 

De behandeling gebeurt alleen maar door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten. Die pas na het volgen van een intensieve training deze techniek mogen toepassen. De ervaren EPTE® therapeuten zijn te vinden op een internationale EPTE® register waar gecertificeerde centra in te vinden zijn. Zij werken allen op een geprotocolleerde, veilige en effectieve wijze met het EPTE® concept. Dat kan bestaan uit de Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse met CE gecertificeerde EPTE® apparatuur.

 

Dus veilig verklaard (als enige wereldwijd!) voor gebruik in pezen én spieren. Het uiterst dunne (0,3mm) naaldje wordt onder echoregistratie precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast. Deze micro-amperage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. Dit ook weer anders dan alternatieve elektrolyse systemen die veel hogere stroomvormen hanteren en daardoor véél pijnlijker worden ervaren. Doordat de stroomvorm in combinatie met de tijd van EPTE® zo geoptimaliseerd is, is er vrijwel geen gevoeligheid en toch optimaal herstellend effect. De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u ook thuis kunt of zelfs moet uitvoeren. Dikwijls wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling. Ook deze stimuleert het herstel én zorg voor bescherming.

 

Dit alles noemen we het EPTE® concept. En door deze unieke aanpak zijn we in staat zelfs de meest hardnekkige peesproblemen te herstellen.

 

Bij EPTE® maken we de pees met milde stroom door een dun naaldje weer sterk en trekvast.

In zogenoemde jip-en-janneke taal samengevat: Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Door de speciale, wetenschappelijk effectief bewezen, oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast:” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan doet ook geen pijn meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig. Aangevuld met enkele oefentherapie sessies, maar die kunnen niet op de behandeldag uitgevoerd worden. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen.

Je EPTE® therapeut kan je er alles over vertellen en ook, na een intake en echografisch onderzoek, vertellen of EPTE® ook iets voor jou is.

 

Heb je last van je voetpezen, heup, aanhechting van je hamstrings of een golferselleboog?

Vraag dan of je EPTE® therapeut deze aanvullende technieken beheerst. De EPTE® therapeuten die deze technieken mogen uitvoeren hebben hiervoor speciale Advanced EPTE® opleidingen gevolgd. 

 

Onze privacy policy vindt u hier terug