Echografie geeft een perfect beeld van uw klacht of blessure, zodat we u nog beter af kunnen helpen van uw klacht.

Echodiagnostiek is een uitstekende methode om letsel van gewrichten, spieren, pezen, banden en botten in beeld te brengen.

Nadat we de eventuele schade aan deze weefsels in beeld gebracht hebben kunnen we beter inschatten wat u wel en wat u niet mag doen. Ook kan het voorkomen dat we besluiten u terug te sturen naar uw huisarts, omdat we denken dat verder onderzoek noodzakelijk is. Niet alleen aan het begin van een behandeltraject maar ook bij de eindevaluatie kunnen we echografisch onderzoek doen om te kijken naar de vooruitgang.

 

Echografie op basis van fysiotherapeutische en echografische kennis.

Onze echografisten combineren hun fysiotherapeutische kennis en vaardigheden met hun echografische kennis en ervaring. Deze combinatie is uniek. We zien wat er mis is en we kunnen deze kennis toepassen in ons behandelplan. We maken niet alleen een plaatje maar we combineren de plaatjes met ons klinisch onderzoek.

Op dit moment is Ruud (vanaf 1998 echografist) verbonden als docent aan de geavanceerde cursus MUST van dr. Martinoli (https://martinoli-ultrasoundcourses.com). Ruud vele jaren docent geweest aan de echografie opleiding van Fysus (www.fysus.nl). Momenteel is hij docent echografie bij de NEAC (Nederlandse Echografie Academie) (www.neac.nl) waar hij lesgeeft  aan schouder orthopeden en huisartsen. Ook wordt hij regelmatig ingehuurd door bedrijven voor incompany cursussen echografie.

Onze echografisten/fysiotherapeuten zijn Ruud Lindenburg, Gwen van Helfteren, Marjolein van der Linden en Robert van der Linden.

 

 

Onze echografie folder vindt u hier:

 

Bestanden uit map Echografie documenten

Zowel voor een echoconsult als een incompany echo opleiding kun je bij Ruud Lindenburg terecht.

 

Ruud is in 1998 begonnen met de echografie, heeft 10 jaar lesgeven bij Fysus aan fysiotherapeuten en artsen en heeft vele binnen- en buitenlandse cursussen gevolgd. Ook heeft hij meegewerkt aan promotie onderzoek voor een schouderorthopeed. Naast patiënten weten ook collega fysiotherapeuten, huisartsen en orthopeden hem te vinden voor een echoconsult.

Tegenwoordig is Ruud docent bij de schouder echografiecursus voor huisartsen en schouderorthopeden bij het opleidingsinstituut van de Nederlandse Echografie Academie (www.neac.nl)

Ook is Ruud aangesloten bij de internationale cursussen van dr. Martinoli in Genua, Oslo en Amsterdam. Hiernaast geeft hij incompany cursussen aan fysiotherapie praktijken in het land.

 

 

Een echobeeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom maken we vrijwel bij elke patiënt een echo.

 

Veel ervaring hebben we inmiddels met het scannen van schouders, ellebogen, polsen en handen, heupen, hamstrings, knieën, kuiten en enkels. Ruud is met echografie begonnen in 1998, Marjolein is in 2012 begonnen met echografie en Robert en Gwen hebben eind 2015 hun basis cursus afgerond en vervolgens zijn Robert, Marjolein en Gwen intern opgeleid door Ruud Lindenburg. Alle patienten die zich aanmelden in onze praktijk met een klacht van het bewegings apparaat (met uitzondering van de wervelkolom) komt in principe in aanmerking voor een echografisch onderzoek. Alle opnames worden besproken met elkaar en bij twijfel wordt een extra echo onderzoek gepland met Ruud als ervaren echografist erbij. De afgelopen jaren hebben honderden patienten een echo onderzoek bij ons gekregen.

Regelmatig komen de echografisten bij elkaar voor bij- en nascholing onder leiding van Ruud zodat elke echografist op eenzelfde manier en niveau de echo onderzoeken kan uitvoeren

 

 

Met onze High End echosystemen kunnen we zeer gedetailleerde opnames maken.

 

We maken de echo opnames met twee zeer geavanceerde echosystemen. Op de begaande vloer staan in de behandelkamers twee Samsung RS80 apparaten. Beiden zijn High End systemen die normaal gebruikt worden door radiologen in ziekenhuizen. Doordat we beschikken over goede echo systemen kunnen we gedetailleerde opnames maken en scherpe diagnoses stellen.

 

 

 

Onze privacy policy vindt u hier terug