Zorgcontracten 2020; bijna allemaal!

04-03-2020

Geachte patiënten die hun zorg hebben verzekerd bij Zorg&Zekerheid en ENO,

 

 

Wij hebben als fysiotherapiepraktijk besloten om voor 2020 voor het eerst in onze bestaansgeschiedenis GEEN contract te sluiten met de voorgenoemde zorgverzekeringsconcerns. Na zorgvuldig overleg te hebben gehad met onze fysiotherapeuten en onderling overleg in de directie vinden we de voorwaarden die deze concerns ons eenzijdig hebben aangeboden niet stroken met de kwaliteit die wij menen te leveren. Op grond van deze principes hebben wij geweigerd om een contract met ze te tekenen.

 

Voor 2020 hebben wij met alle andere zorgverzekeraars een contract afgesloten.

 

Wat betekent dit voor u?

U kunt gewoon bij ons blijven komen trainen, behandeld worden, etc. Echter met 1 grote uitzondering u krijgt van ons een particuliere rekening van 35,- euro per vervolgbehandeling en 70,- euro particuliere rekening voor een intake, onderzoek/echo.

Deze particuliere rekening dient u aan ons te betalen binnen de reguliere betalingstermijn van 14 dagen. Hierop volgend kunt u deze rekening indienen bij uw zorgverzekeraar en krijgt u een gedeelte van deze rekening vergoed door uw eigen zorgverzekeraar.

Voor de precieze hoogte en/of percentage van dit bedrag zult u uw zorgverzekeraar moeten bellen of op hun website moeten kijken, waarschijnlijk via de trefwoorden ‘ongecontracteerde zorg en/of restitutie voorwaarden’.

 

Wat als u dit niet wilt?

Natuurlijk staat het u vrij om hierdoor niet meer bij ons onder behandeling te komen. Sommige van jullie hebben echter al vervolgafspraken voor 2020 gemaakt via onze fysiotherapeuten, graag horen wij uiterlijk 1 dag voor uw afspraak of u wel of niet door wilt gaan. Horen wij niks per mail, ingesproken voicemail of whatsapp dan gaan wij er vanuit dat u gewoon komt en onze particuliere tarieven betaald.

 

Heeft u nog aanvullende vragen en/of opmerkingen dan horen wij dit graag zo snel mogelijk. Wij zullen ons best doen om u hierbij zo goed als mogelijk is voor ons te helpen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ruud Lindenburg, Directeur MTC de Viergang

Fysiotherapeut, BIG geregistreerd, nr 19034361804.

& Koen Ruigrok Praktijkmanager MTC de Viergang