Eindelijk is het zo ver, de fysiotherapie master Oncologie!!

27-08-2019

Heel veel mensen in Nederland krijgen te maken met kanker. Namelijk 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 2,5 mannen. Gelukkig overleven steeds meer mensen kanker en heeft een oncologiefysiotherapeut deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen in allerlei stadia van kanker en bij diverse medische behandelingen.

 

De master oncologie is een driejarige opleiding bij Avans+ waar ik met groot enthousiasme aan ga beginnen in september dit jaar. Tijdens de master word ik opgeleid om oncologie patiënten met complexe problematiek echt iets te kunnen bieden. Ik vind het mooi om in zo'n levensveranderende situatie de beste zorg te mogen leveren en er echt voor iemand te zijn op dat moment in zijn/haar leven.

~ Ellen Boes

 

Wij (directie) van het MTC vinden de opleiding van Ellen een waardevolle toevoeging aan onze specialisaties. We begeleiden al veel patiënten met deze ziekte in onze moderne oefenzaal en hebben een nauw samenwerkingsverband met Huid en Oedeemtherapiepraktijk Kempers (Huidtherapie Kempers). Zij verwijzen ook regelmatig patiënten naar ons om te kijken hoe wij kunnen helpen bij deze rotziekte. Wij ondersteunen Ellen hier graag in en jullie zullen over dit onderwerp nog meer gaan horen via onze kanalen. Wij zijn dan ook recentelijk aangesloten bij het FEL (Fysiotherapie Eerste Lijns) zorgnetwerk Oncologie zie hier voor meer informatie: https://leden.zorggroepfel.nl/referral-lists/oncologie

~ Ruud Lindenburg & Koen Ruigrok